Scootmobiel kopen met elektromotor of benzinemotor

Scootmobiel kopen met elektromotor of benzinemotor?

Scootmobiel te koop: Jij bent op zoek naar jouw eerste of naar een nieuwe scootmobiel? Al snel stuit je op alle mogelijke opties die er zijn en hoewel deze grote keus fijn is, is het wel belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het scootmobiel aanvragen. In dit artikel leer jij alles over de verschillen tussen een elektromotor en een benzinemotor, zodat jij een betere keuze kan maken.

Voordelen van een elektromotor

Het voordeel van de elektrische scootmobielen is dat jij overal naar binnen mag rijden. Je hoeft dus niet voor de supermarkt af te stappen, maar je kan gewoon lekker naar binnenrijden. Daarbij zijn de elektrische scootmobielen zeer wendbaar zodat jij makkelijk rond kan rijden. De elektrische motoren zijn tegenwoordig zeer krachtig en gaan lang mee. Ook kan je ervoor kiezen de accu uithaalbaar te laten maken om hem gemakkelijk op te laden.

Nadelen van een elektromotor

Echter, de elektromotoren zijn nog niet zo sterk als benzinemotoren en daarom kan je er minder snel mee. Met nieuwe modellen zoals de Gomax scootmobielen kan je nu al wel 25 kilometer per uur halen. Ook de accu’s worden steeds beter, dus je kan nu steeds langer rondrijden met een elektrische scootmobiel.

Voordelen van een benzinemotor

Ben jij ondanks je beperkingen nog zeer actief en moet jij dus elke dag grote afstanden afleggen met jouw scootmobiel? Is het daarbij van belang dat jij snel van A naar B komt? Dan kan een benzinemotor voordelig voor jou zijn. Met een bezinemotor kan jij namelijk een stuk sneller rijden dan met een elektromotor. Zo gaan sommige modellen 45 kilometer per uur, waar de meeste elektrische modellen gemiddeld 12 kilometer per uur gaan. Daarbij ben je niet verplicht om een helm te dragen al is dat natuurlijk wel slim als je zo hard gaat.

Nadelen van een benzinemotor

Het grote nadeel van een bezinemotor is dat je er niet mee in winkels mag. Als jij zo slecht ter been bent dat jij niet van buiten naar binnen in de winkel kan lopen, dan is een benzinemotor voor jou af te raden. Daarbij kan je met een benzinemotor ook niet achteruit rijden. Ook is het belangrijk om te beseffen dat elektrische scoot-mobielen steeds sneller gaan, al winnen zij het nog steeds niet van de benzinemotor.

Voor welke motor moet ik kiezen?

Nu jij van de belangrijkste voor- en nadelen op de hoogte bent kan jij een keuze gaan maken. Bij het maken van een keuze is het belangrijk om te bedenken wat jij wil gaan doen met jouw scootmobiel. Wil jij snel lange afstanden kunnen afleggen, dan zal een benzinemotor handig zijn. Zo niet, dan is het vaak het geval dat de elektrische scootmobiel voor jou perfect is. Laat je vooral goed informeren door de verkoper over welke scootmobiel goed bij uw wensen past. Bij Fast en Furious scooters helpen ze jou graag hiermee verder en kijken ze samen met jou welke scootmobiel voor jou geschikt is.