echte kerstboom - De kerstboom gids hoe u uw boom kunt hakken, versieren en verzorgen

De kerstboom gids: hoe u uw boom kunt hakken, versieren en verzorgen

Het onbetwiste symbool van de feestdagen, de kerstboom is het middelpunt van iemands kerstversieringen, de focus waarnaar de aandacht wordt getrokken en mensen samenkomen. Een knappe, grote, goed versierde boom, met zijn twinkelende lichtjes en feestelijke ornamenten, kan het hart van zelfs de chagrijnigste-man verwarmen . Niemand kan zijn allure weerstaan; zelfs mijn Joodse vrienden hebben een “Hanukkah” -struik opgezet. kerstboom kopen kerstboomthuisgeleverd.nl

Het selecteren, opzetten en verzorgen van uw boom is daarom een ​​verantwoordelijkheid die u serieus moet nemen. Door deze tips op te volgen, zal uw kerstboom een ​​bron van trots voor u zijn en een bron van vreugde voor uw familie en vrienden.

Een kerstboom selecteren


1. Koop nooit een plastic boom. Dit is de hoofdregel van kerstbomen. Het is niet onderhandelbaar. Er gaan veel mythes rond over echte kerstbomen die gewoon niet waar zijn. Ja, kunstmatige bomen zijn handig. Ja, kunstbomen zijn goedkoop. Maar kunstmatige bomen zijn kunstmatig. In een tijd van het jaar waarin je de meest authentieke dingen in het leven viert – vreugde, familie, geven en geloof – is een neppe plastic boom een ​​volkomen ongepast symbool. Het is interessant om op te merken dat de maker van de eerste nepkerstboom de Addis Brush Co. was, maker van groene toiletpotborstels.

Je wilt geen gigantische toiletpotborstel in je woonkamer; je wilt echte takken gemaakt van echt hout met echte groene naalden op elke tak. Bovenal wil je de geur van Kerstmis, de geur van dennen om je huis te vullen. Poging om deze geur na te bootsen met een groenblijvende geurende Glade-kaars is kerst heiligschennis, bestraft met 50 wimpers.

Nog een reden nodig? Hoewel ik weet dat niet iedereen hier om geeft, bedenk voor degenen die dat wel doen dat het kopen van echte bomen banen geeft aan Amerikaanse kerstboomboeren en anderen. Het kopen van plastic bomen zorgt alleen maar voor wat feestvreugde in een fabriek in China.

2. Koop vroeg. Hier zijn een aantal redenen voor. Ten eerste wilt u de best mogelijke selectie bomen hebben; als je laat gaat, zijn alle bomen geplukt en krijg je een pindaboom. Ten tweede, als u een voorgesneden boom koopt, zullen die bomen tot Kerstmis elke dag op het perceel staan. Ze koesteren zich in de zon, krijgen geen water en drogen uit. Als je de boom vroeg koopt, hoef je hem niet meteen op te zetten (zie ‘De boom opzetten’ hieronder), maar de boom kan net zo goed buiten je huis in een emmer water staan ​​in plaats van rond te fladderen als een uitgedroogde goudvissen op het perceel.

3. Meet de plafondhoogte waar u de boom wilt neerzetten. U wilt niet meer betalen voor een grotere boom, alleen hoeft u de bovenkant eraf te knippen.

4. Bezoek uw plaatselijke kerstboomhandelaar. Je beste keuze is om naar een kerstboomboerderij te gaan, waar je meteen een boom kunt kappen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je de meest verse boom krijgt die mogelijk is, het kappen van een boom geeft je ook een mannelijk gevoel. Bovendien helpt de instelling je om in de vakantiemindset te komen. Als er geen kerstboomboerderij bij jou in de buurt is, zoek dan een kavel met bomen waar alleen kerstbomen worden verkocht. Koop in geen geval uw kerstboom op de parkeerplaats van Home Depot. Het kopen van een kerstboom is een cruciale stap om in de vakantiestemming te komen; een grote kistenwinkel hebben als achtergrond is gewoon niet voldoende.

5. Selecteer welk type boom u wilt:

Fraser Fir: De meest populaire keuze voor een kerstboom, de Fraser-spar heeft een mooie donkergroene kleur, een uniforme vorm en die sterke, langdurige kerstgeur die je zoekt. De naalden zijn kort en stevig en de boom houdt ze goed vast. De takken zijn behoorlijk stevig en kunnen dat grote bagelkransornament van klei dragen dat je in de tweede klas hebt gemaakt.

Balsamspar: vergelijkbaar met de Fraser-spar, de balsemspar heeft een aangename vorm, langdurige naalden en geur en een gezonde groene kleur.

Douglas Fir:  Het is moeilijk om fout te gaan met een Douglas-spar. Het heeft dat ideale kerstboomprofiel – lang en piramidaal – en is aan alle kanten gelijkmatig gevormd. De takken houden de zachte, groene of blauwgroene naalden goed vast. Geeft een zoete, citrusachtige geur af.

Leyland Cypress: populair in het zuidoosten, de Leyland Cypress heeft een paar nadelen. Het zachte, delicate blad ziet er misschien mooi uit, maar de takken kunnen geen zware ornamenten dragen en de boom heeft weinig geur.

Scotch Pine: Hoewel we elke kerstboom vaak een “pijnboom” noemen, zijn de meeste sparren, geen dennen. Maar de Scotch Pine is de echte McCoy. Het heeft een langdurige dennengeur en stevige takken om je zware ornamenten vast te houden. De boom is ook bestand tegen uitdroging en zelfs als hij droog wordt, laat hij zijn naalden niet vallen. Aan de andere kant houden sommige mensen niet van de lange naalden van 2-3 inch.

Virginia Pine: Typisch klein tot middelgroot, de Virginia-den heeft stevige takken en een geur Pine-sol zal zich nooit kunnen dupliceren. De naalden van de Virginia-den groeien in paren die in elkaar gedraaid raken, wat resulteert in een dicht gebladerte. De takken houden de naalden goed vast.

6. Zoek de vorm en vervolgens de maat. De sensatie van de zoektocht is natuurlijk om een ​​boom te vinden die zowel mooi gevormd als prachtig groot is. Maar hoewel het verleidelijk is om gewoon voor de gigantische boom te gaan, is het eerste waar je naar op zoek bent naar de evenredigheid. Een mooi gevormde boom krijgt meer complimenten dan een mammoet, maar slungelig. Zoek naar grote openingen of gaten in de takken. Koop geen boom van veel waar ze de bomen vastzetten onder netten. Je zult niet kunnen zeggen hoe de boom er echt uitziet. En de boom verlangt ernaar zijn ketenen te breken en vrij te ademen. Maar misschien wilt u voordat u naar huis gaat, vragen om de boom te vangen; het maakt het dragen van de boom veel gemakkelijker.

Als het op maat aankomt, houd dan rekening met het aantal ornamenten en lichtslingers waarmee je de boom moet versieren. Een gigantische boom met slechts een paar versieringen zal er dwaas uitzien; evenzo lijkt een kleine boom die worstelt om zes ornamenten per tak te dragen, opzichtig.

7. Controleer op versheid . Vraag de verkoper wanneer de bomen zijn gekapt. Zoek naar mooie, groene naalden en controleer op de aanwezigheid van bruine. Maar vergeet niet dat veel verkopers hun bomen schilderen om de groene kleur te vergroten. Controleer de takken en schors op groene kleur. Terwijl sommigen dit eenvoudig doen om de groenheid van de boom te vergroten, verbergen anderen misschien een verwelkte, bruine boom. Ga met je hand langs de tak; de meeste naalden moeten blijven zitten. Buig de naalden. Op een dennenboom moet de naald knapperig klikken; op een dennenboom moet de naald buigen en niet breken.

Je kerstboom opzetten

1. Wacht tot ongeveer twee weken voor kerst om de boom naar binnen te brengen om te versieren. Je staat vast en zeker te popelen om de boom op te halen en te dekken, maar als je de boom buiten laat staan, blijft hij langer vers. Hoe langer de boom in je warme, centraal verwarmde huis zit, hoe sneller hij uitdroogt en zijn naalden laat vallen. Laat de boom buiten in een emmer water zitten.

2. Kies een locatie uit de buurt van warmtebronnen. Als je de boom toch naar binnen haalt, plaats hem dan uit de buurt van verwarmingsopeningen, radiatoren en andere hete plekken. Ze zullen de boom sneller uitdrogen dan Bunnicula die aan een wortel zuigt.

3. Zaag een centimeter van de onderkant van de boom af. De onderkant van de boom wordt sappig, waardoor er geen water in het hout wordt opgenomen. Sommige boomplaatsen zullen dit voor u doen wanneer u de boom koopt.

4. Snijd takken af ​​die het plaatsen van de boom in de boomstandaard belemmeren.

5. Maak het recht. Als je de boom in de boomstandaard plaatst, zorg er dan voor dat hij zo recht en hoog staat als een marinier in de aandacht. Hoewel dit een moeizame taak kan zijn, zul je tot Kerstmis elke dag last hebben van een kromme boom. Blijf dus aanpassingen maken totdat het precies goed is.

Zorg voor je kerstboom

Houd het water. Bomen drinken water als kamelen, dus zorg ervoor dat je elke dag het waterpeil in de boomtribune controleert en zorg dat de onderkant van de boom ondergedompeld is.

Kerstboom kopen – Kerstboomthuisgeleverd

https://g.page/echte-kerstboom-kopen?share

+31625343139

kerstboomthuisgeleverd.nl